De natuur zit vol geheimen

Ingrediëntenleer

Hieronder vind je informatie over de belangrijkste ingrediënten van de producten van Ka.

Ka is gek op de natuur én op haar gebruikers

Vitamine B3

Niacinamide is ook bekend als vitamine B3. Het is een in water oplosbare vitamine, die samenwerkt met stoffen die van nature in de huid aanwezig zijn. Het vermindert en verkleint zichtbaar vergrote poriën, verzacht fijne lijntjes en rimpels, verbetert een oneffen huidteint, laat een doffe huid weer stralen en versterkt de natuurlijke huidbarrière.

Omdat niacinamide de huidbarrière versterkt, vermindert het ook de impact van schadelijke milieu-invloeden. Daarnaast helpt het bij het herstellen van eerder opgelopen huidschade. Ook daardoor ziet de huid er jonger en stralender uit.

De dagelijkse verzorging mag gerust meerdere producten met vitamine B3 bevatten. Dat zal niet voor gevoeligheid of irritatie zorgen, omdat vitamine B goed getolereerd wordt door alle huidtypen. Vitamine B3 is zelfs geschikt voor wie last heeft van een gevoelige of rosacea-gevoelige huid.

Een ander voordeel van niacinamide/vitamine B3 is dat het helpt bij het vernieuwen en herstellen van het huidoppervlak. Ook voorkomt het vochtverlies en daarmee een vochtarme huid doordat het de natuurlijke productie van ceramiden stimuleert. Ceramiden versterken op hun beurt de huid. Een tekort aan ceramiden maakt de huid kwetsbaar en kan allerlei huidproblemen veroorzaken, zoals een droge, schilferige of heel gevoelige huid.

Als je last hebt van een droge huid, dan kun je niacinamide gebruiken om de hydraterende eigenschappen van dag- en nachtcrèmes te versterken. Daarmee voorkom je een droge, trekkerige huid. Niacinamide gaat goed samen met veel vochtinbrengende ingrediënten, zoals glycerine, niet-geurende plantaardige oliën, cholesterol, natrium-PCA en natriumhyaluronaat.

En wat doet niacinamide dan voor je poriën? Goeie vraag, hoewel het antwoord op die vraag niet helemaal zeker is. Simpel gezegd heeft onderzoek nog niet helemaal uitgewezen hoe vitamine B nou precies werkt als het gaat om het verminderen van de zichtbaarheid van poriën, maar… dat doet het wel! Het lijkt erop dat niacinamide vooral werkt aan de binnenkant van de poriën. Daar voorkomt het dat vuil zich ophoopt, waardoor verstopt poriën en een ruwe huid met bultjes voorkomen wordt. Als een porie wel verstopt raakt, wordt deze opgerekt en daardoor krijg je vergrote poriën. Door de huid te helpen zich weer normaal te gedragen, krijgen poriën de kans hun oorspronkelijke grootte aan te nemen.

Ook zonneschade kan de oorzaak zijn van vergrote poriën. Een hogere concentratie niacinamide kan helpen bij het zichtbaar verkleinen van poriën door de huid te versterken. Voor wie zich afvraagt wat niacinamide doet tegen puistjes, hebben we goed nieuws: onderzoek heeft aangetoond dat een concentratie van 2% of hoger al effectief is bij het tegengaan van (rode) vlekjes na puistjes. Dat maakt huidverzorgingsproducten met niacinamide een goede keus voor wie last heeft van een acne-gevoelige huid.

WIST JE DAT

Bij pigmentatie
Twee onderzoeken (gepresenteerd bij de jaarlijkse vergadering van de Amerikaanse Vereniging van Dermatologie) hebben laten zien dat 5% niacinamide oppervlakkige pigmentvlekken kan verminderen.

Bij acne
Buiten het feit dat niacinamide ontstekingsremmend werkt, remt het ook de talgproductie. Dokter Alan Shalita toonde in 1995 al aan dat de stof echt helpt bij de behandeling van acne.

Bij een gevoelige huid
Vitamine B3 remt ook de histamineproductie; dit stofje zorgt bijvoorbeeld voor de roodheid en jeuk bij muggenbeten. Ook andere stoffen die een ontstekingsreactie (roodheid, jeuk, zwelling) veroorzaken worden geremd. Er zijn meerdere goede en onafhankelijke onderzoeken uitgevoerd die hebben aangetoond dat niacinamide de huid kalmeert.
Niacinamide komt met name voor in dierlijke producten zoals vlees en kip. Niacine komt vooral voor in plantaardige producten zoals noten, zaden en groene groenten.

MATCHA

Organic Matcha is de nieuwe aanwinst voor in de salon.
Je kunt thee schenken na elke behandeling, je kunt de thee adviseren voor thuis en je kunt prachtige maskers maken in combinatie met het Revitalise serum.

Matcha is enorm rijk aan antioxidanten
Het rijke gehalte aan antioxidanten in Matcha vertraagt de veroudering in ons lichaam Matcha bevat veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten die je immuunsysteem versterken. Het chlorofyl dat in de Matcha zit, bindt schadelijke metalen in je lichaam en voert ze af. Het detoxt je lichaam dus en we weten dat Chlorofyl nog veel meer goede eigenschappen bezit. Je kunt dit nalezen in het digitale boek: Kunst en diepgang in de salon. Matcha bevat L-theanine, dit heeft een kalmerend effect. Deze stof staat erom bekend stress en angst te verminderen en je hartslag te kalmeren.

De voordelen van een matcha-masker
De fijne poederdeeltjes dringen gemakkelijk door in de bovenste lagen van de huid, waar de helende bestanddelen van de groene thee rechtstreeks kunnen inwerken. Het heeft een Anti-aging werking vanwege door de extreem hoge hoeveelheid antioxidanten en een anti-inflammatoire werking, die helpt bij ontstekingen van de huid. Een matcha-masker heeft een antibacteriële werking en vermindert puistjes en acne. Het herstelt, in beperkte mate, schade door zonnestralen. Daarnaast werkt het ontgiftend en licht oppeppend.

Het matcha-masker is dus een zeer veelzijdig masker dat altijd te combineren is met de andere maskers van Ka.

HYALURON

Ongeveer 50% van het hyaluronzuur is te vinden in de huid. Hyaluron en collageen zijn belangrijke stoffen in de huid. Ze zorgen ervoor dat de huidstructuur “vol” blijft. Het is het collageen dat verantwoordelijk hiervoor is, maar het is het Hyaluron dat de collageen cel voedt.

Collageen is een cellen groep die een bijzondere rekbaarheid heeft. Vergelijk de collageenvezel met rubber. De cel wordt wel miljoenen keren gerekt en de rekbaarheid wordt minder, naarmate we ouder worden. Hyaluron is erg belangrijk om de conditie van het collageen zo hoog mogelijk te houden en te hydrateren. Zo houden we zo lang mogelijk een rekbare cel en dat geeft een jeugdig uiterlijk. Hyaluron vult de ruimtes tussen de cellen en kan water aan zich binden. Het Hyaluron is dus ook belangrijk voor de extracellulaire matrix. Zo worden als het ware de wegen naar de cel onderhouden door dit hyaluronzuur.

In veel crèmes en serums zit hyaluronzuur, maar het is de juiste samenstelling en de percentages in het product wat het verschil zal maken.

Er zijn verschillende vormen van Hyaluron zuur om de huid optimaal te hydrateren en fijne lijntjes te verminderen.
Hyaluronic -hoog moleculaire– Deze hydrateert vooral de toplagen.
Hyaluronic –laagmoleculaire– Deze hydrateert dieper in de huid.
Hyaluronic–Zeer laagmoleculaire– Natuurlijke peeling, huid vernieuwend, herstelt de huidbarrière, verbetert de doorbloeding, heeft antirimpel eigenschappen.

ACAIBES

De acaibes is een echte super food die heel hoog in de ranking staat als het gaat om vitamines, antioxidanten en omega 3-6 en 9 verzuren. Acaibes beschermt en voedt niet alleen de huid maar helpt bij het afslanken, regenereert het lichaam en met name de cel. Daarom is deze “superfood” ingelijfd in ons assortiment.

De acaibes zit van nature vol vitamine en mineralen. Zo bevat acai vitamine B1, B2, B3, vitamine C, fosfor, calcium, kalium, vezels, proteïnen, omega 3, 6 en 9.

De acai is een echte immuunsysteem booster door de vele antioxidanten en de fysosterolen die de bes bevatten. Bovendien zorgen fysosterolen ervoor dat het cholesterolgehalte in het bloed verlaagd wordt.

Door acai lijk je meer energie te krijgen. Dit komt door theobromine, een stof vergelijkbaar met cafeïne. Theobromine zorgt ervoor dat de bloedvaten worden verwijd en de hartspier wordt geprikkeld.

Een andere bijkomstigheid is dat de acaibes veel antioxidanten bevat. Een anti-verouderende werking en bescherming van de lichaamscellen, tegen vrije radicalen, zijn hier de voordelen van. Dus ook de huid profiteert hiervan.

Bij het afvallen wordt vaak gebruik gemaakt van acai, zo bevat de bes veel aminozuren dat spierherstel bevorderd en het uithoudingsvermogen verbeterd. Bovendien wordt de eetlust verminderd en heeft acai een positieve werking op het verbranden van lichaamsvet.

Het laatste voordeel is dat de mineralen fosfor en ijzer zorgen ervoor dat hersenfunctie wordt gestimuleerd. Dit zorgt onder andere voor een betere concentratie.

Dit fantastische product kun je op twee manieren inzetten. Je kunt de capsules adviseren aan je klant voor thuis gebruik om het lichaam te ondersteunen en te vitaliseren en je kan het in een masker verwerken.

Masker van acai en matcha
Acai kun je als superfoodmasker inzetten op alle huiden, maar een nog mooiere combi is een masker van Matcha en Acai.
Eigenlijk is dit een van de mooiste maskers die je kan adviseren.

Dit prachtige masker is een werkelijke booster voor de huid. Neem een capsule Acaibes en meng dit samen met een theelepel Matcha. Gebruik weinig water. Breng nog een pompje Revitalise serum aan en meng dit totdat je een mooi papje hebt. Verdeel het masker over het gezicht en de hals en ook op de ogen. Laat het masker 15 tot 20 minuten inwerken. Spoel af met lauw/warm water.

Glycerine

Glycerine is een enorm populair ingrediënt dat veelvuldig in huidverzorgingsproducten wordt gebruikt. Vooral producten voor een droge huid bevatten glycerine. Eigenlijk is dit ingrediënt een aanwinst voor ieder huidtype! 

Wat is glycerine?
Glycerine, ook wel glycerol genoemd, wordt gewonnen uit plantaardige olie. Maar glycerine is ook een lichaamseigen stof die zich in de bovenste laag van onze huid, de hoornlaag, bevindt. Als ingrediënt behoort glycerine tot de zogenaamde humectanten.

Humectanten zijn ingrediënten die in staat zijn vocht vast te houden en aan te trekken in de huid.

Voor ieder huidtype
Eigenlijk heeft ieder huidtype baat bij het gebruik van glycerine maar in het bijzonder de droge huid. Door het vasthouden van vocht blijft de huid beter en langer gehydrateerd en dat is zeer gunstig voor een droge huid. Door je huid voldoende te hydrateren zijn fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar en daarom een perfect anti-age middel.

Glycerine is een kleur- en geurloze vloeistof afkomstig van planten. Daarbij komt dat het geen schadelijk ingrediënt is en veilig te gebruiken op de huid, ook voor de gevoelige huid of wanneer je zwanger bent. Daarom wordt glycerine veel verwerkt in huidverzorgingsproducten. Echter kan elke ingrediënt potentieel een allergische reactie geven (of oproepen). Als je huid rood wordt, irriteert of jeukt, stop dan gelijk met het gebruik van het product.

In de serums en crèmes van Ka Natural Skin Formular zit glycerine in grote hoeveelheden.

Hoge percentages werkzame stoffen:
dé kracht van Ka

PREBIOTICA

Wat is prebiotica?

Probiotica staat voor bevorderend, en ‘pre’ staat juist voor iets bijdragen. Zo kun je het verschil vrij makkelijk zien. PRObiotica bevordert de bacteriën (dit zijn de bacteriën zelf) en PREbiotica draagt iets bij aan de bacteriën. Prebiotica is als het ware de voeding van de bacteriën op onze huid. Prebiotica bestaat uit voedingsvezels. Niet uit brood of granen, maar juist het soort vezels wat je vindt in verschillende groenten, knollen en sommige vruchten. Je vindt hierin verschillende soorten vezels, ze zijn namelijk zeker niet allemaal hetzelfde en zo voed je dus verschillende bacteriën met verschillende soorten vezels.
Natuurlijk kun je deze vezels prima in voeding vinden, zeker wanneer je veel groenten (waaronder ook knollen!) eet en regelmatig wat fruit.

Een delicaat liefdesverhaal!

Als je denkt dat je alleen bent, ben je nog steeds omringd door miljarden onzichtbare vrienden. Ze zitten op elk deel van je huid. Ze bewonen het huidoppervlak en laat geen plaats over voor vreemde en vijandige organismen. Deze nuttige bacteriën vormen een beschermend antibacterieel schild tegen vijandige organismen. Helaas leven deze vrienden in een delicaat evenwicht. Dagelijkse gebeurtenissen vernietigen deze harmonie. Wanneer onze beschermende organismen worden verminderd, wordt hun plaats ingenomen door vijandige organismen. De huid voelt oncomfortabel aan en verliest zijn natuurlijke schoonheid. Dit kan leiden tot infecties, acne, droogte, uitslag en een snelle veroudering.

Prebiotica
• Werkt in harmonie met de huid
• De nieuwe en nog steeds gevoelige huidbarrière wordt gestimuleerd
• Versterkt de gevoelige barrière
• Verhoogt het beschermende schild
• Geeft de huidflora meer kans om te herstellen en kan acne herstellen.
• Herstelt in het algemeen de huidbarrière
• Hersteld schade aan de verouderde huid

De oorzaken die het delicate evenwicht van onze huidflora verstoren, zijn altijd aanwezig. Het is onmogelijk om ons natuurlijk evenwicht altijd te beschermen. Dit is vooral het geval bij ouderen en mensen met een gevoelige huid. Een effectieve oplossing is om de vriendelijke organismen sterker te maken tegen belangrijke veranderingen in de huidbalans. De organismen kunnen sterker worden door een prebiotisch ingrediënt. Een prebioticum werkt eigenlijk als voedingssupplement voor het vriendelijke organisme, terwijl het schadelijke organisme het prebioticum niet kan verteren. In aanwezigheid van een prebioticum zullen de vriendelijke bacteriën herstellen en sneller groeien, terwijl de schadelijke worden verminderd. De huidproblemen worden in dezelfde tijd verminderd.

Prebiotische hydratatie
Een synergetische combinatie van cichorei-inuline met hoog molecuulgewicht en agave-inuline met een dubbele werking:
• Super hydratatie – Hydrateert de huid via de huid microbiotica.
• Contra-conserveermiddel – maakt het schadelijke effect van conserveermiddelen op onze huid ongedaan. Door het gebruik van verkeerde cosmetica, make-up en andere zaken, kan je huid behoorlijk veel conserveermiddelen op de huid krijgen. Dit heeft een schadelijk effect voor de huid.

Huidbescherming is een essentiële stap om de huid aantrekkelijk en gezond te houden. De huid heeft een dubbele strategie om zichzelf te beschermen. Alle cosmetische preparaten bevatten conserveermiddelen. Deze antimicrobiële conserveermiddelen zijn de zwakke plek in alle huidverzorging, omdat ze de beschermende macrobioten van de huid verminderen.

Conserveringsmiddelen veroorzaken de volgende schade:
• Vermindering van een goede huidflora in de huid -> Verminderde bescherming
• Toegenomen kolonisatie van vreemde soorten -> Verhoogd risico op huidproblemen

Met deze uitleg kun je kiezen voor een natuurlijke manier van het verbeteren van de huid doormiddel van prebiotica.
Het voedingssupplement voor de huid!

Ka Natural Skin Formular maakt gebruik van drie verschillende prebiotica soorten.

VLINDERSTRUIK

Het extract van zomer-sering of vlinderstruik is op zich al een fijn ingrediënt met wat antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen en men heeft nu aangetoond dat de meristeemcelcultuur nog beter is.

Het bevat onder andere verbascoside en isoverbascoside die niet alleen antioxiderende en ontstekingsremmende maar ook fotoprotectieve werking hebben. Bovendien bevat het fytosterolen, aminozuren en polysacchariden, allemaal nuttig voor het vocht van de huid.

Bij In-Cosmetics in Barcelona belicht Istituto di Ricerche Biotecnologiche (I. RB Srl) een stamcelmengsel van Buddeja davidii dat een UVA-beschermend voordeel heeft toegevoegd naast zijn andere beschermende activiteiten. Het kan de huid beschermen tegen UVA en heeft verder antioxiderende, ontstekingsremmende en fotoprotectieve eigenschappen.
Vlinderstruik is een struik van de Scrophul-ariaceae familie, dat is afkomstig uit Oost-Azië en op grote schaal verspreid in Europa, meestal als sierplant. In de traditionele geneeskunde worden Buddleja- planten veel gebruikt vanwege hun wondgenezing, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.

Het mengsel beschermt de huid tegen de drie belangrijkste mechanismen van fotoveroudering: UV-geïnduceerde oxidatieve stress, ontsteking en UV-geïnduceerde matrix metalloproteïnase (MMP). Men ontdekte dat 50% minder van het mengsel nodig is dan rutine en resveratrol om de vrije radicalen van DPPH te verminderen, wat de antioxiderende werking aantoont. Verbascoside vertoont een sterke ontstekingsremmende activiteit omdat het een dosisafhankelijke afname van de expressie van het pro-inflammatoire chemokine IL-8 induceert op primaire culturen van menselijke keratinocyten die worden gestimuleerd door TNF-α.

In het kort samengevat is het vlinderstruik extract een krachtige stof om de huid te beschermen tegen “foto” schade, het werkt ontstekingsremmend, het hydrateert en het is zeer geschikt voor de meest gevoelige huiden.

VITAMINE A

Vitamine A of retinol is van belang voor de normale groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Vitamine A is een vet oplosbare vitamine. Vitamine A zit in dierlijke producten en komt vooral voor in lever. Het lichaam maakt ook zelf vitamine A aan uit carotenoïden. Deze stoffen komen voor in plantaardige producten. Het menselijk lichaam kan niet zonder vitamine A. De aanbevolen dagelijkse inname is +/- 1000 microgram. Een tekort aan vitamine A leidt tot problemen. Er is ook veel wetenschappelijk bewijs dat vitamine A een van de beste natuurlijke ingrediënten voor de gezondheid van de huid is. Het gebruik van vitamine A in cosmetica is zeker een aanrader mits het niet in een te hoge doses wordt aangebracht. Toch zijn er af en toe consumenten die zich zorgen maken over het gebruik van vitamine A in cosmetica. Het zou giftig zijn of niet mogen worden gebruikt bij zwangerschap. De Europese wetgeving over percentages van grondstoffen in cosmetica zijn heel streng om toe te zien dat het op verantwoorde manier wordt ingezet.

Vitamine A in een potje, (hoe) werkt dat?

Dit omzettingsproces gaat als volgt: 18% van de vitamine A palmitaat uit een crème wordt effectief door de huid opgenomen. 8% van het vitamine A palmitaat uit de crème, wordt effectief door enzymen omgezet naar vitamine A (retinol). Slechts 1% ervan dringt uiteindelijk door tot in de onderliggende huidlagen, waar het de huidvernieuwing stimuleert en het collageen versterkt. Wat niet meteen wordt omgezet blijft als voorraad opgeslagen voor toekomstig gebruik.Dat lijkt niet veel, maar een concentratie van 0,5% vitamine A palmitaat in een cosmetisch product geeft al een maximaal effect. Hogere percentages zijn zinloos want ze hebben geen betere werking. Enkel bij uitblijvende resultaten die mogelijk te wijten zijn aan een slechte opname door de huid is het zinvol om extra vitamine A aan te brengen.

Voordelen vitamine A

 • Verhoging van de celdelingsactiviteit
 • Toename van de enzymactiviteit voor gezonde huidprocessen
 • Verbetering van de wondheling
 • Normalisering van huidverkleuring
 • Verdikking van de verdunde epidermis met 65%
 • Versterking van het collageengehalte met 65%
 • Vermindering van de diepte van rimpels met 40%
 • Verbetering van de elasticiteit van de huid met 15%

VITAMINE E

Sinds de ontdekking dat vitamine E de belangrijkste vet oplosbare antioxidant in de huid is, wordt het gebruikt voor de behandeling van vrijwel alle soorten huidaandoeningen en met name bij de behandeling van diverse soorten wonden. Er is een grote hoeveelheid onderzoek, dat de werking van vitamine E bij de wondgenezing ondersteunt. Ook brandwonden en atopische huidklachten reageren zeer goed op behandeling met vitamine E complex crème. Antioxidanten, en dan met name vitamine E, versnellen het wondgenezingsproces door de vrije zuurstofradicalen, en de schade die ze veroorzaken, tegen te gaan. Omdat genezing onder gunstiger voorwaarden plaatsvindt is er minder littekenvorming. In ernstige gevallen kan (ook) een met een naald aangeprikte vitamine E capsule worden uitgeknepen op de genezende wond.

De belangrijkste factor die aan veroudering van de huid bijdraagt is UV-straling door blootstelling aan zonlicht, waardoor oxidatieprocessen in gang worden gezet. Oxidatie van lipiden is een destructief proces, omdat lipiden een essentieel onderdeel uitmaken van celmembranen, hormonen en zenuwweefsel. De beschadiging ontketent een kettingreactie, waarbij niet alleen de kwetsbare meervoudig onverzadigde vetzuren worden beschadigd, maar ook veel kwetsbare eiwitten die een rol spelen in de meeste dagelijkse lichaamsprocessen van deze cellen. Het collageen ondergaat “cross-linking” en de huid wordt stugger en minder flexibel. Ook ontstaan ouderdomspigmenten, zogenaamde lipofuscinen. Zelfs kleine hoeveelheden UV-straling kunnen het proces van rimpelvorming al in gang zetten. Een groot aantal studies toont aan dat crèmes met vitamine E (vooral als alfa-tocoferol) de conditie van de huid (elasticiteit, droogheid, ruwheid, schraalheid) verbetert. De huid wordt minder ruw en de lengte en diepte van rimpels vermindert.

Het direct op de huid aanbrengen van een vitamine E, is een zeer effectieve manier om de concentratie vitamine E in de huidcellen te verhogen. Want hoewel een vitamine E rijke voeding de totale hoeveelheid vitamine E in het lichaam enorm kan verhogen, wordt maar een klein gedeelte ervan opgeslagen in de huid.

Vitamine E heeft een gunstige invloed op

 • Trage wondgenezing
 • Diverse wonden (schaafwonden, brandwonden, oppervlakkige zweren)
 • Acute en chronische huidaandoeningen
 • Allergische huidreacties
 • Huiduitslag, dermatitis, eczeem, acne, netelroos, psoriasis
 • Voorkoming/behandeling van littekenweefsel
 • Slechte huidconditie, ruwe of droge huid, rimpelvorming
 • Ouderdomsvlekken

ROZENBOTTEL

Een voordeel van rozenbottelolie boven andere plantenoliën is de hogere concentratie en essentiële vetzuren zoals linol- en gammalinolzuur. Dit houdt de (droge) huid soepel, terwijl de olie snel wordt opgenomen en niet als een vetlaagje op de huid blijft liggen.

De rozenbottelolie bevat bovendien allerlei vitamines: vooral vitamine C, maar ook vitamine E, B en K, tannine, pectine, caroteen, flavonoïden en retinol. Vitamine C kan, mits in hoge concentraties, helpen tegen pigmentvlekken en functioneert bovendien – net als de andere aanwezige vitaminen – als antioxidant om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast bevat de olie hele kleine beetje transretinolzuur, wat soelaas kan bieden bij huidproblemen als acne en rimpels.

Uit een twee jaar lang durend onderzoek onder 180 deelnemers, uitgevoerd door arts Dr. Fabiola Carvajal, M.D aan een Chileense Universiteit, werd geconcludeerd dat rozenbottelolie (verwerkt in crème of als olie) verbetering geeft bij littekens. Zelfs wanneer deze al oud zijn. Ook had het gebruik een gunstige invloed op pigmentvlekjes en door (zonne)brand aangetaste huid. Die resultaten zouden te danken zijn aan een regeneratie stimulerende werking en een verbeterde collageensynthese, waarbij de eerdergenoemde vitamine C en transretinolzuur waarschijnlijk een belangrijke rol spelen.

Rozenbottelolie is meestal verwerkt in crèmes of serums, maar kan in tegenstelling tot veel andere essentiële oliën ook in pure vorm worden gebruikt op de huid.

Hoe wordt Rozenbottel olie gemaakt?
Rosa mosqueta olie wordt gemaakt van de zaden van de wilde rozenstruik. De rozenbottel olie wordt uit de zaden geperst. De zaden worden in een zaden perser platgedrukt. De pulp die vrijkomt wordt verwijderd. De overgebleven sappen worden opgevangen en vormen samen de Rosa mosqueta olie.

Waar wordt Rozenbottel olie het meest voor gebruikt?
Rozenbottel olie zorgt voor een goed gehydrateerde huid. Het geeft je huid een zachte en soepele werking.
De olie geeft je huid een natuurlijk en verzorgde uitstraling. Rozenbottel olie kan goed gebruikt worden bij verbranding door de zon. In de rozenbottel olie zitten namelijk de vitamines A, C en E. deze vitamines zorgen ervoor dat de beschadiging die de zon aan je huid heeft gegeven verminderd. Rozenbottel olie wordt ook wel gebruikt bij mensen die last hebben van littekens. Het helpt ook bij het helen van wonden. Door de antioxidanten die in de Rozenbottel olie zitten kunnen de wonden en littekens langzaam genezen.
Rozenbottel olie kan je goed gebruiken tegen een stroeve, strakke en droge huid. Door de Rozenbottel olie erop te smeren wordt de huid weer soepel en zachter en geeft het een natuurlijke en jongere uitstraling.

Eigenschappen Rozenbottel olie:

 • Nederlandse naam: Rozenbottel Olie
 • Herkomst: Chili
 • Extractiemethode: Koudgeperst
 • INCI: ROSA CANINA SEED EXTRACT
 • Biologisch: Ja
 • Natuurlijk ingrediënt: Rozenbottel
 • Geraffineerd: Nee
 • Geur:Ja
 • SKAL biologisch gecertificeerd: JA
 • Vegan: Ja
 • Proefdiervrij: Ja

De natuur zit vol geheimen

Ingrediëntenleer

Hieronder vind je informatie over de belangrijkste ingrediënten van de producten van Ka.

Ka is gek op de natuur én op haar gebruikers

Vitamine B3

Niacinamide is ook bekend als vitamine B3. Het is een in water oplosbare vitamine, die samenwerkt met stoffen die van nature in de huid aanwezig zijn. Het vermindert en verkleint zichtbaar vergrote poriën, verzacht fijne lijntjes en rimpels, verbetert een oneffen huidteint, laat een doffe huid weer stralen en versterkt de natuurlijke huidbarrière.

Omdat niacinamide de huidbarrière versterkt, vermindert het ook de impact van schadelijke milieu-invloeden. Daarnaast helpt het bij het herstellen van eerder opgelopen huidschade. Ook daardoor ziet de huid er jonger en stralender uit.

De dagelijkse verzorging mag gerust meerdere producten met vitamine B3 bevatten. Dat zal niet voor gevoeligheid of irritatie zorgen, omdat vitamine B goed getolereerd wordt door alle huidtypen. Vitamine B3 is zelfs geschikt voor wie last heeft van een gevoelige of rosacea-gevoelige huid.

Een ander voordeel van niacinamide/vitamine B3 is dat het helpt bij het vernieuwen en herstellen van het huidoppervlak. Ook voorkomt het vochtverlies en daarmee een vochtarme huid doordat het de natuurlijke productie van ceramiden stimuleert. Ceramiden versterken op hun beurt de huid. Een tekort aan ceramiden maakt de huid kwetsbaar en kan allerlei huidproblemen veroorzaken, zoals een droge, schilferige of heel gevoelige huid.

Als je last hebt van een droge huid, dan kun je niacinamide gebruiken om de hydraterende eigenschappen van dag- en nachtcrèmes te versterken. Daarmee voorkom je een droge, trekkerige huid. Niacinamide gaat goed samen met veel vochtinbrengende ingrediënten, zoals glycerine, niet-geurende plantaardige oliën, cholesterol, natrium-PCA en natriumhyaluronaat.

En wat doet niacinamide dan voor je poriën? Goeie vraag, hoewel het antwoord op die vraag niet helemaal zeker is. Simpel gezegd heeft onderzoek nog niet helemaal uitgewezen hoe vitamine B nou precies werkt als het gaat om het verminderen van de zichtbaarheid van poriën, maar… dat doet het wel! Het lijkt erop dat niacinamide vooral werkt aan de binnenkant van de poriën. Daar voorkomt het dat vuil zich ophoopt, waardoor verstopt poriën en een ruwe huid met bultjes voorkomen wordt. Als een porie wel verstopt raakt, wordt deze opgerekt en daardoor krijg je vergrote poriën. Door de huid te helpen zich weer normaal te gedragen, krijgen poriën de kans hun oorspronkelijke grootte aan te nemen.

Ook zonneschade kan de oorzaak zijn van vergrote poriën. Een hogere concentratie niacinamide kan helpen bij het zichtbaar verkleinen van poriën door de huid te versterken. Voor wie zich afvraagt wat niacinamide doet tegen puistjes, hebben we goed nieuws: onderzoek heeft aangetoond dat een concentratie van 2% of hoger al effectief is bij het tegengaan van (rode) vlekjes na puistjes. Dat maakt huidverzorgingsproducten met niacinamide een goede keus voor wie last heeft van een acne-gevoelige huid.

WIST JE DAT

Bij pigmentatie
Twee onderzoeken (gepresenteerd bij de jaarlijkse vergadering van de Amerikaanse Vereniging van Dermatologie) hebben laten zien dat 5% niacinamide oppervlakkige pigmentvlekken kan verminderen.

Bij acne
Buiten het feit dat niacinamide ontstekingsremmend werkt, remt het ook de talgproductie. Dokter Alan Shalita toonde in 1995 al aan dat de stof echt helpt bij de behandeling van acne.

Bij een gevoelige huid
Vitamine B3 remt ook de histamineproductie; dit stofje zorgt bijvoorbeeld voor de roodheid en jeuk bij muggenbeten. Ook andere stoffen die een ontstekingsreactie (roodheid, jeuk, zwelling) veroorzaken worden geremd. Er zijn meerdere goede en onafhankelijke onderzoeken uitgevoerd die hebben aangetoond dat niacinamide de huid kalmeert.
Niacinamide komt met name voor in dierlijke producten zoals vlees en kip. Niacine komt vooral voor in plantaardige producten zoals noten, zaden en groene groenten.

MATCHA

Organic Matcha is de nieuwe aanwinst voor in de salon.
Je kunt thee schenken na elke behandeling, je kunt de thee adviseren voor thuis en je kunt prachtige maskers maken in combinatie met het Revitalise serum.

Matcha is enorm rijk aan antioxidanten
Het rijke gehalte aan antioxidanten in Matcha vertraagt de veroudering in ons lichaam Matcha bevat veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten die je immuunsysteem versterken. Het chlorofyl dat in de Matcha zit, bindt schadelijke metalen in je lichaam en voert ze af. Het detoxt je lichaam dus en we weten dat Chlorofyl nog veel meer goede eigenschappen bezit. Je kunt dit nalezen in het digitale boek: Kunst en diepgang in de salon. Matcha bevat L-theanine, dit heeft een kalmerend effect. Deze stof staat erom bekend stress en angst te verminderen en je hartslag te kalmeren.

De voordelen van een matcha-masker
De fijne poederdeeltjes dringen gemakkelijk door in de bovenste lagen van de huid, waar de helende bestanddelen van de groene thee rechtstreeks kunnen inwerken. Het heeft een Anti-aging werking vanwege door de extreem hoge hoeveelheid antioxidanten en een anti-inflammatoire werking, die helpt bij ontstekingen van de huid. Een matcha-masker heeft een antibacteriële werking en vermindert puistjes en acne. Het herstelt, in beperkte mate, schade door zonnestralen. Daarnaast werkt het ontgiftend en licht oppeppend.

Het matcha-masker is dus een zeer veelzijdig masker dat altijd te combineren is met de andere maskers van Ka.

HYALURON

Ongeveer 50% van het hyaluronzuur is te vinden in de huid. Hyaluron en collageen zijn belangrijke stoffen in de huid. Ze zorgen ervoor dat de huidstructuur “vol” blijft. Het is het collageen dat verantwoordelijk hiervoor is, maar het is het Hyaluron dat de collageen cel voedt.

Collageen is een cellen groep die een bijzondere rekbaarheid heeft. Vergelijk de collageenvezel met rubber. De cel wordt wel miljoenen keren gerekt en de rekbaarheid wordt minder, naarmate we ouder worden. Hyaluron is erg belangrijk om de conditie van het collageen zo hoog mogelijk te houden en te hydrateren. Zo houden we zo lang mogelijk een rekbare cel en dat geeft een jeugdig uiterlijk. Hyaluron vult de ruimtes tussen de cellen en kan water aan zich binden. Het Hyaluron is dus ook belangrijk voor de extracellulaire matrix. Zo worden als het ware de wegen naar de cel onderhouden door dit hyaluronzuur.

In veel crèmes en serums zit hyaluronzuur, maar het is de juiste samenstelling en de percentages in het product wat het verschil zal maken.

Er zijn verschillende vormen van Hyaluron zuur om de huid optimaal te hydrateren en fijne lijntjes te verminderen.
Hyaluronic -hoog moleculaire– Deze hydrateert vooral de toplagen.
Hyaluronic –laagmoleculaire– Deze hydrateert dieper in de huid.
Hyaluronic–Zeer laagmoleculaire– Natuurlijke peeling, huid vernieuwend, herstelt de huidbarrière, verbetert de doorbloeding, heeft antirimpel eigenschappen.

ACAIBES

De acaibes is een echte super food die heel hoog in de ranking staat als het gaat om vitamines, antioxidanten en omega 3-6 en 9 verzuren. Acaibes beschermt en voedt niet alleen de huid maar helpt bij het afslanken, regenereert het lichaam en met name de cel. Daarom is deze “superfood” ingelijfd in ons assortiment.

De acaibes zit van nature vol vitamine en mineralen. Zo bevat acai vitamine B1, B2, B3, vitamine C, fosfor, calcium, kalium, vezels, proteïnen, omega 3, 6 en 9.

De acai is een echte immuunsysteem booster door de vele antioxidanten en de fysosterolen die de bes bevatten. Bovendien zorgen fysosterolen ervoor dat het cholesterolgehalte in het bloed verlaagd wordt.

Door acai lijk je meer energie te krijgen. Dit komt door theobromine, een stof vergelijkbaar met cafeïne. Theobromine zorgt ervoor dat de bloedvaten worden verwijd en de hartspier wordt geprikkeld.

Een andere bijkomstigheid is dat de acaibes veel antioxidanten bevat. Een anti-verouderende werking en bescherming van de lichaamscellen, tegen vrije radicalen, zijn hier de voordelen van. Dus ook de huid profiteert hiervan.

Bij het afvallen wordt vaak gebruik gemaakt van acai, zo bevat de bes veel aminozuren dat spierherstel bevorderd en het uithoudingsvermogen verbeterd. Bovendien wordt de eetlust verminderd en heeft acai een positieve werking op het verbranden van lichaamsvet.

Het laatste voordeel is dat de mineralen fosfor en ijzer zorgen ervoor dat hersenfunctie wordt gestimuleerd. Dit zorgt onder andere voor een betere concentratie.

Dit fantastische product kun je op twee manieren inzetten. Je kunt de capsules adviseren aan je klant voor thuis gebruik om het lichaam te ondersteunen en te vitaliseren en je kan het in een masker verwerken.

Masker van acai en matcha
Acai kun je als superfoodmasker inzetten op alle huiden, maar een nog mooiere combi is een masker van Matcha en Acai.
Eigenlijk is dit een van de mooiste maskers die je kan adviseren.

Dit prachtige masker is een werkelijke booster voor de huid. Neem een capsule Acaibes en meng dit samen met een theelepel Matcha. Gebruik weinig water. Breng nog een pompje Revitalise serum aan en meng dit totdat je een mooi papje hebt. Verdeel het masker over het gezicht en de hals en ook op de ogen. Laat het masker 15 tot 20 minuten inwerken. Spoel af met lauw/warm water.

Glycerine

Glycerine is een enorm populair ingrediënt dat veelvuldig in huidverzorgingsproducten wordt gebruikt. Vooral producten voor een droge huid bevatten glycerine. Eigenlijk is dit ingrediënt een aanwinst voor ieder huidtype! 

Wat is glycerine?
Glycerine, ook wel glycerol genoemd, wordt gewonnen uit plantaardige olie. Maar glycerine is ook een lichaamseigen stof die zich in de bovenste laag van onze huid, de hoornlaag, bevindt. Als ingrediënt behoort glycerine tot de zogenaamde humectanten.

Humectanten zijn ingrediënten die in staat zijn vocht vast te houden en aan te trekken in de huid.

Voor ieder huidtype
Eigenlijk heeft ieder huidtype baat bij het gebruik van glycerine maar in het bijzonder de droge huid. Door het vasthouden van vocht blijft de huid beter en langer gehydrateerd en dat is zeer gunstig voor een droge huid. Door je huid voldoende te hydrateren zijn fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar en daarom een perfect anti-age middel.

Glycerine is een kleur- en geurloze vloeistof afkomstig van planten. Daarbij komt dat het geen schadelijk ingrediënt is en veilig te gebruiken op de huid, ook voor de gevoelige huid of wanneer je zwanger bent. Daarom wordt glycerine veel verwerkt in huidverzorgingsproducten. Echter kan elke ingrediënt potentieel een allergische reactie geven (of oproepen). Als je huid rood wordt, irriteert of jeukt, stop dan gelijk met het gebruik van het product.

In de serums en crèmes van Ka Natural Skin Formular zit glycerine in grote hoeveelheden.

Hoge percentages werkzame stoffen:
dé kracht van Ka

PREBIOTICA

Wat is prebiotica?

Probiotica staat voor bevorderend, en ‘pre’ staat juist voor iets bijdragen. Zo kun je het verschil vrij makkelijk zien. PRObiotica bevordert de bacteriën (dit zijn de bacteriën zelf) en PREbiotica draagt iets bij aan de bacteriën. Prebiotica is als het ware de voeding van de bacteriën op onze huid. Prebiotica bestaat uit voedingsvezels. Niet uit brood of granen, maar juist het soort vezels wat je vindt in verschillende groenten, knollen en sommige vruchten. Je vindt hierin verschillende soorten vezels, ze zijn namelijk zeker niet allemaal hetzelfde en zo voed je dus verschillende bacteriën met verschillende soorten vezels.
Natuurlijk kun je deze vezels prima in voeding vinden, zeker wanneer je veel groenten (waaronder ook knollen!) eet en regelmatig wat fruit.

Een delicaat liefdesverhaal!

Als je denkt dat je alleen bent, ben je nog steeds omringd door miljarden onzichtbare vrienden. Ze zitten op elk deel van je huid. Ze bewonen het huidoppervlak en laat geen plaats over voor vreemde en vijandige organismen. Deze nuttige bacteriën vormen een beschermend antibacterieel schild tegen vijandige organismen. Helaas leven deze vrienden in een delicaat evenwicht. Dagelijkse gebeurtenissen vernietigen deze harmonie. Wanneer onze beschermende organismen worden verminderd, wordt hun plaats ingenomen door vijandige organismen. De huid voelt oncomfortabel aan en verliest zijn natuurlijke schoonheid. Dit kan leiden tot infecties, acne, droogte, uitslag en een snelle veroudering.

Prebiotica
• Werkt in harmonie met de huid
• De nieuwe en nog steeds gevoelige huidbarrière wordt gestimuleerd
• Versterkt de gevoelige barrière
• Verhoogt het beschermende schild
• Geeft de huidflora meer kans om te herstellen en kan acne herstellen.
• Herstelt in het algemeen de huidbarrière
• Hersteld schade aan de verouderde huid

De oorzaken die het delicate evenwicht van onze huidflora verstoren, zijn altijd aanwezig. Het is onmogelijk om ons natuurlijk evenwicht altijd te beschermen. Dit is vooral het geval bij ouderen en mensen met een gevoelige huid. Een effectieve oplossing is om de vriendelijke organismen sterker te maken tegen belangrijke veranderingen in de huidbalans. De organismen kunnen sterker worden door een prebiotisch ingrediënt. Een prebioticum werkt eigenlijk als voedingssupplement voor het vriendelijke organisme, terwijl het schadelijke organisme het prebioticum niet kan verteren. In aanwezigheid van een prebioticum zullen de vriendelijke bacteriën herstellen en sneller groeien, terwijl de schadelijke worden verminderd. De huidproblemen worden in dezelfde tijd verminderd.

Prebiotische hydratatie
Een synergetische combinatie van cichorei-inuline met hoog molecuulgewicht en agave-inuline met een dubbele werking:
• Super hydratatie – Hydrateert de huid via de huid microbiotica.
• Contra-conserveermiddel – maakt het schadelijke effect van conserveermiddelen op onze huid ongedaan. Door het gebruik van verkeerde cosmetica, make-up en andere zaken, kan je huid behoorlijk veel conserveermiddelen op de huid krijgen. Dit heeft een schadelijk effect voor de huid.

Huidbescherming is een essentiële stap om de huid aantrekkelijk en gezond te houden. De huid heeft een dubbele strategie om zichzelf te beschermen. Alle cosmetische preparaten bevatten conserveermiddelen. Deze antimicrobiële conserveermiddelen zijn de zwakke plek in alle huidverzorging, omdat ze de beschermende macrobioten van de huid verminderen.

Conserveringsmiddelen veroorzaken de volgende schade:
• Vermindering van een goede huidflora in de huid -> Verminderde bescherming
• Toegenomen kolonisatie van vreemde soorten -> Verhoogd risico op huidproblemen

Met deze uitleg kun je kiezen voor een natuurlijke manier van het verbeteren van de huid doormiddel van prebiotica.
Het voedingssupplement voor de huid!

Ka Natural Skin Formular maakt gebruik van drie verschillende prebiotica soorten.

VLINDERSTRUIK

Het extract van zomer-sering of vlinderstruik is op zich al een fijn ingrediënt met wat antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen en men heeft nu aangetoond dat de meristeemcelcultuur nog beter is.

Het bevat onder andere verbascoside en isoverbascoside die niet alleen antioxiderende en ontstekingsremmende maar ook fotoprotectieve werking hebben. Bovendien bevat het fytosterolen, aminozuren en polysacchariden, allemaal nuttig voor het vocht van de huid.

Bij In-Cosmetics in Barcelona belicht Istituto di Ricerche Biotecnologiche (I. RB Srl) een stamcelmengsel van Buddeja davidii dat een UVA-beschermend voordeel heeft toegevoegd naast zijn andere beschermende activiteiten. Het kan de huid beschermen tegen UVA en heeft verder antioxiderende, ontstekingsremmende en fotoprotectieve eigenschappen.
Vlinderstruik is een struik van de Scrophul-ariaceae familie, dat is afkomstig uit Oost-Azië en op grote schaal verspreid in Europa, meestal als sierplant. In de traditionele geneeskunde worden Buddleja- planten veel gebruikt vanwege hun wondgenezing, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.

Het mengsel beschermt de huid tegen de drie belangrijkste mechanismen van fotoveroudering: UV-geïnduceerde oxidatieve stress, ontsteking en UV-geïnduceerde matrix metalloproteïnase (MMP). Men ontdekte dat 50% minder van het mengsel nodig is dan rutine en resveratrol om de vrije radicalen van DPPH te verminderen, wat de antioxiderende werking aantoont. Verbascoside vertoont een sterke ontstekingsremmende activiteit omdat het een dosisafhankelijke afname van de expressie van het pro-inflammatoire chemokine IL-8 induceert op primaire culturen van menselijke keratinocyten die worden gestimuleerd door TNF-α.

In het kort samengevat is het vlinderstruik extract een krachtige stof om de huid te beschermen tegen “foto” schade, het werkt ontstekingsremmend, het hydrateert en het is zeer geschikt voor de meest gevoelige huiden.

VITAMINE A

Vitamine A of retinol is van belang voor de normale groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Vitamine A is een vet oplosbare vitamine. Vitamine A zit in dierlijke producten en komt vooral voor in lever. Het lichaam maakt ook zelf vitamine A aan uit carotenoïden. Deze stoffen komen voor in plantaardige producten. Het menselijk lichaam kan niet zonder vitamine A. De aanbevolen dagelijkse inname is +/- 1000 microgram. Een tekort aan vitamine A leidt tot problemen. Er is ook veel wetenschappelijk bewijs dat vitamine A een van de beste natuurlijke ingrediënten voor de gezondheid van de huid is. Het gebruik van vitamine A in cosmetica is zeker een aanrader mits het niet in een te hoge doses wordt aangebracht. Toch zijn er af en toe consumenten die zich zorgen maken over het gebruik van vitamine A in cosmetica. Het zou giftig zijn of niet mogen worden gebruikt bij zwangerschap. De Europese wetgeving over percentages van grondstoffen in cosmetica zijn heel streng om toe te zien dat het op verantwoorde manier wordt ingezet.

Vitamine A in een potje, (hoe) werkt dat?

Dit omzettingsproces gaat als volgt: 18% van de vitamine A palmitaat uit een crème wordt effectief door de huid opgenomen. 8% van het vitamine A palmitaat uit de crème, wordt effectief door enzymen omgezet naar vitamine A (retinol). Slechts 1% ervan dringt uiteindelijk door tot in de onderliggende huidlagen, waar het de huidvernieuwing stimuleert en het collageen versterkt. Wat niet meteen wordt omgezet blijft als voorraad opgeslagen voor toekomstig gebruik.Dat lijkt niet veel, maar een concentratie van 0,5% vitamine A palmitaat in een cosmetisch product geeft al een maximaal effect. Hogere percentages zijn zinloos want ze hebben geen betere werking. Enkel bij uitblijvende resultaten die mogelijk te wijten zijn aan een slechte opname door de huid is het zinvol om extra vitamine A aan te brengen.

Voordelen vitamine A

 • Verhoging van de celdelingsactiviteit
 • Toename van de enzymactiviteit voor gezonde huidprocessen
 • Verbetering van de wondheling
 • Normalisering van huidverkleuring
 • Verdikking van de verdunde epidermis met 65%
 • Versterking van het collageengehalte met 65%
 • Vermindering van de diepte van rimpels met 40%
 • Verbetering van de elasticiteit van de huid met 15%

VITAMINE E

Sinds de ontdekking dat vitamine E de belangrijkste vet oplosbare antioxidant in de huid is, wordt het gebruikt voor de behandeling van vrijwel alle soorten huidaandoeningen en met name bij de behandeling van diverse soorten wonden. Er is een grote hoeveelheid onderzoek, dat de werking van vitamine E bij de wondgenezing ondersteunt. Ook brandwonden en atopische huidklachten reageren zeer goed op behandeling met vitamine E complex crème. Antioxidanten, en dan met name vitamine E, versnellen het wondgenezingsproces door de vrije zuurstofradicalen, en de schade die ze veroorzaken, tegen te gaan. Omdat genezing onder gunstiger voorwaarden plaatsvindt is er minder littekenvorming. In ernstige gevallen kan (ook) een met een naald aangeprikte vitamine E capsule worden uitgeknepen op de genezende wond.

De belangrijkste factor die aan veroudering van de huid bijdraagt is UV-straling door blootstelling aan zonlicht, waardoor oxidatieprocessen in gang worden gezet. Oxidatie van lipiden is een destructief proces, omdat lipiden een essentieel onderdeel uitmaken van celmembranen, hormonen en zenuwweefsel. De beschadiging ontketent een kettingreactie, waarbij niet alleen de kwetsbare meervoudig onverzadigde vetzuren worden beschadigd, maar ook veel kwetsbare eiwitten die een rol spelen in de meeste dagelijkse lichaamsprocessen van deze cellen. Het collageen ondergaat “cross-linking” en de huid wordt stugger en minder flexibel. Ook ontstaan ouderdomspigmenten, zogenaamde lipofuscinen. Zelfs kleine hoeveelheden UV-straling kunnen het proces van rimpelvorming al in gang zetten. Een groot aantal studies toont aan dat crèmes met vitamine E (vooral als alfa-tocoferol) de conditie van de huid (elasticiteit, droogheid, ruwheid, schraalheid) verbetert. De huid wordt minder ruw en de lengte en diepte van rimpels vermindert.

Het direct op de huid aanbrengen van een vitamine E, is een zeer effectieve manier om de concentratie vitamine E in de huidcellen te verhogen. Want hoewel een vitamine E rijke voeding de totale hoeveelheid vitamine E in het lichaam enorm kan verhogen, wordt maar een klein gedeelte ervan opgeslagen in de huid.

Vitamine E heeft een gunstige invloed op

 • Trage wondgenezing
 • Diverse wonden (schaafwonden, brandwonden, oppervlakkige zweren)
 • Acute en chronische huidaandoeningen
 • Allergische huidreacties
 • Huiduitslag, dermatitis, eczeem, acne, netelroos, psoriasis
 • Voorkoming/behandeling van littekenweefsel
 • Slechte huidconditie, ruwe of droge huid, rimpelvorming
 • Ouderdomsvlekken

ROZENBOTTEL

Een voordeel van rozenbottelolie boven andere plantenoliën is de hogere concentratie en essentiële vetzuren zoals linol- en gammalinolzuur. Dit houdt de (droge) huid soepel, terwijl de olie snel wordt opgenomen en niet als een vetlaagje op de huid blijft liggen.

De rozenbottelolie bevat bovendien allerlei vitamines: vooral vitamine C, maar ook vitamine E, B en K, tannine, pectine, caroteen, flavonoïden en retinol. Vitamine C kan, mits in hoge concentraties, helpen tegen pigmentvlekken en functioneert bovendien – net als de andere aanwezige vitaminen – als antioxidant om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast bevat de olie hele kleine beetje transretinolzuur, wat soelaas kan bieden bij huidproblemen als acne en rimpels.

Uit een twee jaar lang durend onderzoek onder 180 deelnemers, uitgevoerd door arts Dr. Fabiola Carvajal, M.D aan een Chileense Universiteit, werd geconcludeerd dat rozenbottelolie (verwerkt in crème of als olie) verbetering geeft bij littekens. Zelfs wanneer deze al oud zijn. Ook had het gebruik een gunstige invloed op pigmentvlekjes en door (zonne)brand aangetaste huid. Die resultaten zouden te danken zijn aan een regeneratie stimulerende werking en een verbeterde collageensynthese, waarbij de eerdergenoemde vitamine C en transretinolzuur waarschijnlijk een belangrijke rol spelen.

Rozenbottelolie is meestal verwerkt in crèmes of serums, maar kan in tegenstelling tot veel andere essentiële oliën ook in pure vorm worden gebruikt op de huid.

Hoe wordt Rozenbottel olie gemaakt?
Rosa mosqueta olie wordt gemaakt van de zaden van de wilde rozenstruik. De rozenbottel olie wordt uit de zaden geperst. De zaden worden in een zaden perser platgedrukt. De pulp die vrijkomt wordt verwijderd. De overgebleven sappen worden opgevangen en vormen samen de Rosa mosqueta olie.

Waar wordt Rozenbottel olie het meest voor gebruikt?
Rozenbottel olie zorgt voor een goed gehydrateerde huid. Het geeft je huid een zachte en soepele werking.
De olie geeft je huid een natuurlijk en verzorgde uitstraling. Rozenbottel olie kan goed gebruikt worden bij verbranding door de zon. In de rozenbottel olie zitten namelijk de vitamines A, C en E. deze vitamines zorgen ervoor dat de beschadiging die de zon aan je huid heeft gegeven verminderd. Rozenbottel olie wordt ook wel gebruikt bij mensen die last hebben van littekens. Het helpt ook bij het helen van wonden. Door de antioxidanten die in de Rozenbottel olie zitten kunnen de wonden en littekens langzaam genezen.
Rozenbottel olie kan je goed gebruiken tegen een stroeve, strakke en droge huid. Door de Rozenbottel olie erop te smeren wordt de huid weer soepel en zachter en geeft het een natuurlijke en jongere uitstraling.

Eigenschappen Rozenbottel olie:

 • Nederlandse naam: Rozenbottel Olie
 • Herkomst: Chili
 • Extractiemethode: Koudgeperst
 • INCI: ROSA CANINA SEED EXTRACT
 • Biologisch: Ja
 • Natuurlijk ingrediënt: Rozenbottel
 • Geraffineerd: Nee
 • Geur:Ja
 • SKAL biologisch gecertificeerd: JA
 • Vegan: Ja
 • Proefdiervrij: Ja

KA NIEUWS!

Laat hier je e-mailadres achter en blijf zo op de hoogte van de ontwikkelingan van KA Natural Skin Formular.